Veel gestelde vragen

Hoe registreer ik een domein naam?
NL-domeinen worden beheerd door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Een nl-domein mag alleen worden aangevraagd door een bij deze stichting aangesloten hosting-bedrijf. De kosten die zo'n bedrijf hiervoor in rekening brengt, verschilt van bedrijf tot bedrijf. Het beste kunt u bij het bedrijf wat u website gaat hosten eveneens het domein aanvragen.
Wat is een hosting bedrijf?
Iedere website staat op een server die verbonden is met het internet. De domeinnaam is gekoppeld aan de locatie van deze server. Als u een website op het internet wilt aanbieden kunt u bij een hosting bedrijf een server huren waar de bron-bestanden van uw website worden opgeslagen zodat iedereen via het gekoppelde domeinnaam de website kan bezoeken.
Kan ik mijn website bij Joscal hosten?
Joscal beperkt zich tot het ontwerpen van de website, echter kunnen wij u wel onafhankelijk adviseren en volledig begeleiden met de aanvraag van een domeinnaam en het kiezen van een hosting bedrijf.
Brengt een website vaste lasten met zich mee?
Als u bij Joscal een website laat ontwerpen bent u na de oplevering volledig eigenaar van de bronbestanden, zonder hiervoor periodieke kosten te hoeven betalen. De server en de administratie kosten voor uw domeinnaam brengen wel periodieke kosten met zich mee. Deze kosten zijn afhankelijk van het type server wat u nodig hebt, en verschilt van bedrijf tot bedrijf.
Wat is responsive design?
Responsive websites zijn met nieuwe technieken zo ontwikkeld zodat één website geschikt is voor elk apparaat. Of je nu de website op een desktop, tablet of mobiel bekijkt, deze past zich automatisch aan op de grootte van het scherm zonder inhoud en functionaliteit in te leveren. Hiermee krijg je dus flexibele lay-outs die zelf reageren op desktop, tablet of mobiel.
joscal webdesign 2020  © | kvk nr: 56096895 | e-mail: info@joscal.nl